Kam kráčíš česká justice?

Tak jsem dnes dostal obžalobu, nebyla na mě. Byla na jednoho muže, který se nám vloupal do firmy. Naštěstí toho moc nestihl odnést, ale bohužel jsem díky tomu účastníkem taškařice zvané soudní líčení. Po přečtení obžaloby jsem se vzteky rozpálil do běla. Kdybych zde uvedl jeho jméno, tak mám asi větší postih, než dostal on po 34 vloupáních.

V době, kdy nastala série 34 vloupání, byl tento pachatel již 3x soudně trestán. To znamená, že již měl několik záznamů o své trestné činnosti. První otázkou je, jak to, že po třetím trestu ještě opustí vězení. Možná, nechci předjímat, byl tím šťastlivcem, kterého z kriminálu dostal prezident Klaus. Radši po tom nebudu pátrat. Nic méně je zde kriminálník, kterého zaměstná bezpečnostní agentura. On si jako její zaměstnanec obhlédne terén a pak s těmito znalostmi začne krást v objektech, které dříve hlídal. A jde mu to dobře. Od 3.2.3013 do 26.12.2013 stihl udělat 34 vloupání se škodou 1.357.765,- Kč. Ke všem těmto vloupáním se přiznal. Kdybych to převedl na plat, tak je to cca 140.000,- Kč hrubého měsíčně. To je velmi dobrý plat. A k tomu ještě stihl poškodit věci za 177.680,- Kč.

A teď pozor, za tuto trestnou činnost byl odsouzen k odnětí svobody v délce 36 měsíců s tím, že dostal podmíněný odklad v trvání 60 měsíců. Takže přepočteno na plat. Kdyby šel sedět, tak to z ukradené částky dělá 37.715,- Kč hrubého každý měsíc. A v podmínce to je 22.629,- Kč. Obě tyto částky jsou podstatně větší, než si vydělá většina lidí v tomto státě. Když k tomu připočtu různé podpory, které po dobu podmínky mohl čerpat, tak by se chlapec neměl tak úplně špatně a mohl se doma válet na kanapi. Po přečtení těchto informací jsem si říkal, jestli nedělám něco špatně. V tomto státě se prostě vyplatí krást. Kdyby ten blb sekal v podmínce latinu a k tomu co nakradl, si občas zašel pro nějakou podporu, tak se neměl vůbec zle. A zůstalo by mu to vše, protože zaměstnanci ze své hrubé mzdy ještě platí odvody a daně.

Jak je vůbec možné, že soudce takového člověka nezavře do vězení, až tam zčerná. On byl 3x soudně trestán, on ukradl věci za neskutečné peníze. A oni mu dají jako čtvrtý trest jenom podmínku. Já půjdu krást, protože to se vyplatí. Jenom nevím, kde za čas budeme krást, protože zde bude krást každý a nikdo nebude pracovat. Pak se asi zloději začnou okrádat navzájem. Takto společnost zde ochraňuje kdejakého blba, který krade. Řeší se, zda má majitel vykrádaného obchodu právo mít kameru, která mu zabírá vchod do jeho krámu. Řeší se, zda tato kamera nezabírá náhodou i kolem jdoucí. Nakonec má okradený menší práva než zloděj.

No, a aby toho v tomto příběhu nebylo málo. A aby blb dokázal, že je doopravdy blbem, tak se vydal loupit ještě jednou. Vykradl školu. Udělal škody za 16.788,- a ukradl za 4.083,- Kč. A zase ho chytili. Je teď ve vazební věznici na Pankráci. A zase se roztáčí neuvěřitelné kolečko české justice. Bude se řešit, jestli všichni zúčastnění dostali obálku, jestli blb měl dost času se přečíst spis. Už vidím žádost jeho obhájce: „Prosím, dejte mému klientovi více času na prostudování spisu. Víte, on má jen 3 třídy a čte velmi pomalu“. A pan soudce to udělá, protože kdyby to neudělal, tak mu to odvolací soud vrátí. Proč sedí ve vazbě? On porušil podmínku a v této podmínce má již stanovený trest, který by mu měl následný soud prodloužit. Z mého pohledu na doživotí, protože tento blb bude krást pořád, protože ono se to vyplatí. Ale ono ne, on bude dále ve vazbě a budeme na něho dále brát ohledy a dodržovat jeho práva.

Proč naše justice dovolí, aby se mezi námi pohybovala takováto individua. Třikrát odsouzený člověk by neměl z toho kriminálu vůbec vylézt. Jak zde může někdo řídit auto s 11 zákazy řízení. Už když ho chytili podruhé, tak je to maření úředního výkonu a měl jít sedět. Ne, justice počká, až zabije policistku. Jak je toto vůbec možné. To snad má kdejaký blb větší práva, než člověk, který každé ráno vstane, jde do práce, platí zde daně a chová se řádně.

Když mi takovéto stvoření vleze do baráku, tak já mám jedinou možnost. A tou je, slušně ho požádat, aby odešel. Jak na něj šáhnu, tak je to špatně. Začne se zkoumat, jestli nemám větší svaly než on a jestli velikost facky byla přiměřená. Přitom on se chudáček chtěl jenom ohřát, on přeci nešel krást.

Paní soudkyně, páni soudci a ochránci lidských práv zamyslete se nad tím, jestli zde nemají kriminálnici větší zastání, než normální člověk, který nekrade.

V tomto případě mě napadá otázka. „Kdo je vlastně blb. Ten co krade a nebo ten co nekrade?“.

Autor: Michael Sedláček | pondělí 1.9.2014 14:24 | karma článku: 38,72 | přečteno: 1426x
  • Další články autora

Michael Sedláček

Virotik I to už přehání

26.2.2015 v 14:33 | Karma: 27,52

Michael Sedláček

Žaluji naši justici

23.1.2015 v 9:20 | Karma: 39,06

Michael Sedláček

Nestrašme si děti reklamou

21.9.2014 v 14:25 | Karma: 18,06

Michael Sedláček

Ach ta proradná Blanka

24.4.2014 v 11:12 | Karma: 15,41

Michael Sedláček

Já Virotik I

9.1.2014 v 10:01 | Karma: 46,70

Michael Sedláček

Demagogie pana prezidenta

25.9.2013 v 10:44 | Karma: 36,38
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4119x
Životem unavený, starostmi strhaný a jinak v pohodě (když si vezmu všechny prášky).

Seznam rubrik