Volím pravici, volím levici, volím ...

Tak se nám blíží volby. Sám si v hlavě přemítám, zda k volbám vůbec půjdu, či koho vlastně volit. V rámci toho jsem si začal všímat volební kampaně jednotlivých stran. Do té doby, než jsem začal psát tento článek, tak jsem si vystačil pouze s venkovní reklamou jednotlivých stran, jejich weby jsem si otevřel až teď. A ještě více se nestačím divit.

Zemanovci: „Volte nás, protože jsme vás zbavili Kalouska.“ Nevím, co je to za zásluhy a jaké to jsou předpoklady pro vedení této země. Nic neříkající heslo strany, ve které nevidím nic jiného, než politickou realizaci apolitického prezidenta.

Komunisti: na jednom autobusu jsem viděl úderné heslo v duchu Pro jistotu a budoucnost. Na doby jejich vládnutí si ještě pamatuji. Jedinou jistotu jsme měli v tom, že to nemá budoucnost.

ODS: „Nezadlužovat děti a stabilizovat podnikatelské prostředí“. Tak nevím, nebyli v tom jediní, ale dluhů už nasekali dost. Že by prozřeli? Tomu nevěřím. Jejich taťka zakladatel řekl, že nezná čisté a špinavé peníze. Tím tu odstartoval nebetyčnou zlodějnu. Možná by ji rádi ubrzdili, ale to by museli hodně lidí ze svého středu vyházet. A to se jim nechce. Od doby opoziční smlouvy jim nevěřím. Pro zachování vlastních koryt a ukojení ega pana tehdejšího předsedy se spolčili s opozicí. Co se týká stabilizace podnikatelského prostředí, tak vám většina podnikatelů řekne – hlavně nám dejte klid. Kvapík, jakým se pod vedením ODS ve sněmovně rodily nové zákony, byl hrozný. Slátaniny přílepků k zákonům, změny DPH pár dnů před koncem roku atd. to není podpora podnikatelského prostředí, to je devastace. A najednou to chtějí stabilizovat.

ČSSD: „Prosadíme dobře fungující stát“. Kluci, vy už jste také byli u vesla a mysleli jste to s námi upřímně. Většina bodů programu této strany hovoří o tom, že něco podpoří, navýší nebo zlepší. Nenašel jsem ale nikde, kde na to vezmou. Rozhazovat pořád dokola nejde. Tady se toho rozházelo tolik, až to není hezké a efekt je malý.

ANO: „Dáme lidem práci“. V této době většina firem přemýšlí, jestli někoho nepropustí. Málo kdo nabírá nové zaměstnance. Jestli tato strana svými kroky podpoří firmy, tak to bude mít nejdříve efekt, že se přestane propouštět, pak se firmy stabilizují a nakonec možná začnou nabírat. A na to jim ty 4 roky nestačí.

Zelení:  Tak to je takový guláš, že Utopie byla hadr. Zlepší vše, všichni se budeme mít dobře a vše bude fungovat.

Všechny politické strany se ve svých kampaních chovají tak, že vyhrají volby s takovým náskokem, že se nebudou zakládat koalice a opozici zaženou do kouta. Jinak po volbách začne obvyklý taneček: „Ano před volbami jsme slíbili, že uděláme …, ale koaliční smlouva nám to neumožňuje“. To už tady bylo. A většina slibů šla k ledu.  

Když to shrnu, tak mi přijde, že nám všechny strany věší na nos bulíky, které nejsou schopni splnit. Po volbách se budou vymlouvat, že to nejde, protože ty ostatní v partě to nechtějí. Většina stran již ve vrcholné politice byla a následky jejich vládnutí pociťujeme dodnes. Za posledních 20 let nám vždy ve volbách slibují, že bude líp a že vše zlepší. Povětšinou je hůř a jde to z kopce. Prosím, neházejme to na celosvětovou krizi. Podělali jsme si to sami. Tím, že jsme jim na ty jejich sliby skočili, že jsme jim věřili a nakonec jsme je zvolili. Bohužel, jak se český politik usadí v parlamentu, tak není jak jej odtud dostat. Snad jedině, že bychom si vzpomněli na starou dobrou defenestraci. Ta funguje účinně. Jinak si tam ten politik sedí, bere nesmyslné peníze a neřeší vůbec to, že lidem před volbami něco slíbil. A jestli mě paměť neklame, tak jsem nikde v minulosti nečetl, že je jejich programem maximální zlepšení domácí ekonomiky (ne státní, ale soukromé), ekonomiky svých kamarádů a šedých eminencí, které sedí v klidu za bukem.

Po zvážení všech volebních slibů a zhodnocení jejich reálnosti, jsem se rozhodl, že nebudu volit ani pravici a ani levici. Pak už mi zbývá volit pouze tu … (zadnici?).

Autor: Michael Sedláček | středa 2.10.2013 8:42 | karma článku: 13,71 | přečteno: 771x
  • Další články autora

Michael Sedláček

Virotik I to už přehání

26.2.2015 v 14:33 | Karma: 27,52

Michael Sedláček

Žaluji naši justici

23.1.2015 v 9:20 | Karma: 39,06

Michael Sedláček

Nestrašme si děti reklamou

21.9.2014 v 14:25 | Karma: 18,06

Michael Sedláček

Ach ta proradná Blanka

24.4.2014 v 11:12 | Karma: 15,41

Michael Sedláček

Já Virotik I

9.1.2014 v 10:01 | Karma: 46,70

Michael Sedláček

Demagogie pana prezidenta

25.9.2013 v 10:44 | Karma: 36,38
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4119x
Životem unavený, starostmi strhaný a jinak v pohodě (když si vezmu všechny prášky).

Seznam rubrik