Michael Sedláček

Žaluji naši justici

23. 01. 2015 9:20:03
Dnešního dne byl odsouzen třiatřicetiletý muž k 5,5 rokům ve vězení. Co udělal? Vlastně nic neudělal. Jel autem z Českých Budějovic do Plzně. Podle jeho obhájkyně to byl zkušený řidič, protože dojel do Plzně – bez řidičáku. Ten si nezapomněl doma, on jej neměl. A protože neměl také peníze, tak si u pumpy natankoval a odjel. Podle obhájkyně se to musí pochopit, nakoupil dárky na Vánoce a na benzín mu už nezbylo. Ale na pervitin ano, na ten měl a řízení pod jeho vlivem mu prý jde lépe.

Po honičce s policií, kterou prý neviděl a neslyšel, ale ujížděl jim ulicemi Plzně a různě přejížděl do protisměru, boural. Ale ne vlastní vinou, někdo mu tam vjel. A on naboural jiné auto a pak i policejní auto. Při této bouračce zemřela jeho přítelkyně, nejspíše proto, že nebyla připoutaná. Kdyby byla, tak by se podle obhájkyně nic nestalo. No a protože při té poklidné jízdě hledala mobil, tak se odpoutala. A bylo to. A za toto všechno dostal 5,5 roku. Jedna z polehčujících okolností měla být, že spolupracoval s policií a udělal škodu jenom 900 Kč za ukradený benzín. Na škodu v druhém autě paní obhájkyně zapomněla, na těžce zraněnou osobu taktéž a škoda na policejním autě se nepočítá. Jo a není náhodou překročení rychlosti ve městě o 50 km/hod. taky za nějaký trest a nebo se honička s policií do toho nepočítá?

A teď to nejlepší, tento 33 letý mladý, nadějný a produktivní muž má jít na 5,5 roku do vězení a má na 8 let zákaz řídit motorové vozidlo. Čte správně, tento muž je velmi produktivní. Ve svém věku je již odsouzen po 26 (slovy dvacátéšesté). Ano to není mýlka. Ten blb má 25 škraloupů, jede zhulenej autem, nemá řidičák, ukradne benzín a zabije holku, těžce zraní jinou osobu a on má jít chudáček na 5,5 roku do vězení.

Jsem toho názoru, že tento člověk měl být ve vězení již dávno. Po 25 trestech ještě běhá na svobodě? To znamená, že 25 krát někoho okrad, někde něco ukrad, prostě někomu udělal škodu. Je za ním 25 lidí, kterým způsobil nějakou újmu. Vzhledem k tomu, že za to byl odsouzen, tak asi rohlík neukrad. Muselo to být něco většího.

Jak to, že nebyl souzen za vraždu. Jeho chování jednoznačně vedlo k tomu, že někdo zemřel, on se choval tak, aby se to stalo. To je podobné, jako kdyby byl vrah obhajován způsobem: „On věděl, že když ho bodne nožem do břicha, tak že ten druhý zemře“. Ten blb se choval tak, že to vedlo ke smrti, choval se tak podle svého rozhodnutí, nikdo ho k tomu nenutil a nešťastná náhoda to rozhodně nebyla.

Na co naše justice čeká? Proč nechá takováto individua běhat po svobodě, 25 x odsouzený člověk již nemá být jinde než v kriminále do konce života. Ten bude v této činnosti pokračovat stále. Proč to mají neustále odnášet jiní lidé, které bude okrádat či jim jinak ubližovat. Oni z toho budou mít starosti, ne on. On si jenom vyslechne rozsudek a večer v hospodě řekne: „Ta kráva - ten vůl mi dala/dal zase podmínku“. Ale ten poškozený musí nechat napravit co blb napáchá. S tím mu nikdo nepomůže, nikdo mu to zpravidla nezaplatí (možná mu na to částečně přispěje pojišťovna, když si to vyběhá).

Vezměme si případy z poslední doby. V Praze je zabita dívka na zastávce, blb z místa nehody uteče a následně se přihlásí policii. Prý nebyl opilý, ale svědci z baru, ze kterého jel, mluví jinak. Ale tento blb byl již několikrát přistižen zdrogovaný za volantem. Byl mu též odebrán řidičský průkaz a on stále řídil. A byl při řízení bez řidičáku chycen policií. Jak je možné, že po tolika deliktech ještě běhá po svobodě. To musí zabít, aby šel konečně do kriminálu.

Příklad další. Blb s jedenácti zákazy řízení musí zabít policistku, aby ho konečně strčili za katr.

Vážená justice, vy těmto supermanů dáváte jasný návod na to, že dokud nezabijí, tak se nic nestane. Dostanou maximálně podmínku a mnohdy ani to ne. Vždyť vy jste spolupachatelé všech těchto činů. Vy jste ty grázly nechali běhat po svobodě. Co udělá člověk po 26 trestech? Ten vyleze z kriminálu a udělá 27 trestný čin. Takže další člověk bude okraden, zmrzačen či dokonce zabit. A blb možná půjde zpět do kriminálu. A nebylo by tedy jednodušší, kdyby v něm již zůstal a spoustě lidí ušetříte trápení tím, že jim toto individuum nic neprovede, protože bude zavřenej.

Toto je na žalobu české justice, že tato individua nechá běhat po světě a páchat další zlo na lidech, kteří za nic nemohou.

Autor: Michael Sedláček | karma: 39.06 | přečteno: 2105 ×
Poslední články autora